blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG chentah
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Fallen angels go to hell.
chentah



AnimeShow 2009
pridal chentah 18.3. 2009 o 0:26

Vráťme sa na začiatok. Piatok, 2:50 am, prvé dobiedzanie budíka na mobile. Ten bol statočne odignorovaný ťuknutím do tlačítka „odložiť“. Avšak vôbec nie naschvál, pretože vstať z príjemnej teplučkej mäkkučkej postieľky po ani nie 3-hodinovom spánku som vážne važne chcela. :) Tak teda, 3:00 hod. Časom zdrvená som zobudila mamu, ktorá bola rovnako horlivá do vstávania. No nesprav radosť. :P Šikovne mi upľacala dokopy ´kúsi papu a išlo sa na bus – 3:50 hod. – smer Košice. Prvú polku cesty som premáhala hysáky. Túžila som vyskočiť z okna a aspoň kúsok cesty tlačiť autobus, ktorý ani náhodou neukojil môj chtíč po rýchlej a zběsilej jazde. Nevadí. Nakoniec som aj tak sedela nejakých pár (20) minút na stanici a čakala Akiko. Áno, sedela som na stanici busovej, pretože ako sa dostať na vlakovú (ktorá je len o pár metrov ďalej) som fakt netušila. Keď si ma zlatá Eiwička prišla vyzdvihnúť, moje malé, strachom stisnuté srdiečko bolo opäť na pár krátkych chvíľ pokojné. Bolo 5:35 hod., keď sa stanica pohla =) a obe sme, celé natešené, čakali, čo za fešákov budeme musieť počas celej cesty ICčkom „trpieť“. Mali sme šťastie. Boli to tí najväčší ožrani a diskofili v celom celučičkom rýchliku. Prepnutá do režimu resignatión som popri douzlikuvávaní náramku odratávala sekundy, kedy si môj sluch bude konečne môcť vydýchnuť. Ale aj tak.. Odteraz na dlhšie cesty jedine po železniciach. Vláčiky rulzz. :) Veľmi ma potešila pani s občerstvením a pochutinkami, ktorá mi po prvotnom sklamaní z deficitu žuviek na vozíku jedny zanedlho osobne priniesla. Milé. :)

O 10:35 hod. sme dorazili do Bratislavy. Ta reku, že hurá, kropí.. Zanedlho sa k nám pridal aj Alucard, s ktorým sme sa asi tak celkom nedohodli 0:) a ktorý sa kvôli nám musel previezť pár zastávok busom na hlavnú vláčikostanicu. Hľadanie cesty na Dúbravku bola kapitola sama o sebe. No vďaka informátorom s prístupom na net sme sa tam napriek všetkému dostali včas a zgrúpili sa s ďalšími dvoma členmi nášho slávneho a hlavne reprezentatívneho kvinteta – s Mery a jej bračekom Jožom. Ktosi navrhol nájsť nejakú reštiku, tak sa teda hľadalo. A aj sa našlo. Niekto z nás sa výdatne napapal, iní zas pod vplyvom nervozity nedopili ani kofolu a Alucard vytiahol náš krásny farebný program. :P Zostavili sme si „itinerár“. Keď sme sa konečne dostavili na miesto diania, čakalo nás nemilé prekvapenie. Organizácia mala mierny sklz v čase, kvôli čomu nám (mne a Alucardovi – im trom sme chceli dopriať kus súkromia :P) nevyšiel plán ísť už od začiatku podľa plánu. Prvou by za obeť padla prednáška o náboženských symboloch v anime. Nič to. Keď sme sa konečne dostali dnu, „vyfasovali“ sme pár časopisov (napr. Level s originálkou hry Call of Juarez:). Taká menšia náplasť na srdiečko za toľké čakanie. Prvotne dezorientovaní sme sa pomaly začali orientovať a našli sme šatne, kde sa predávali aj placky a tričká. Odložili sme si ťažítka a kúpil sa jednonočný nocľah v neďalekom CVČ. Nejakým zázrakom sa nám podarilo dostať na jedno chutné anime – Shugo Chara, od ktorého sa neskutočne ťažko odchádzalo. :P (Ale fakt som nepostrehla ten sarkazmus..) Mne sa to celkom pozdávalo. Je to o dievčati - Hinamori Amu, ktoré sa po prestupe na novú školu razom vďaka svojmu image-u ľahostajnej „rebelky“ stane populárnym. V skutočnosti je len hanblivá. Želá si zmeniť sa a nájsť si skutočných priateľov, získa tri „kúzelné vajíčka“ – svoje zatiaľ nerozvité, driemuce osobnosti a stane sa ochrancom.. Možno. :) Videli sme len prvé dve epizódy. Ako tak teraz pozerám do programu, neviem, kde sme boli po tomto. Chceli sme ísť na prednášku Japonský fenomén zvaný Cosplay, ale kvôli mojej nechápavosti sme to premeškali =(.. Už viem, boli sme obhliadnuť veci v Brlohu a po opätovnom niekoľkominútovom zgrúpení s Evkou mi v mase horlivcov kupujúcich plagáty ukoristila Loveless. *_* Tak a dosť bolo slintania nad plagátom.. Môjho zlatého trpiteľa, pomerne vyrovnaného so svojim osudom, sa mi podarilo stiahnuť na prednášku o Živote gejše (*angel*), kde sme stretli ďalších pár skvelých ľudí. Bola to ale dosť dobrá prednáška! Fakt veľa som sa naučila. Už viem, prečo nechcem byť NIKDY gejšou, je za tým mrte veľa driny a sebazapierania. A kto by bol povedal, že prvými gejšami boli chlapi..? Bez štipky irónie.

Nasledovala prednáška o Star Wars: The Clone Wars a po nej krst knihy Brisingr v štýle „kde nie je šampus, poslúžia aj euromince“. :) V salóniku, kde to celé prebiehalo, bolo skutočne veľmi príjemne, pohodlne. Po krste prišla na rad čítačka z Brisingra (a pôvodne mal byť aj Sapkowski QUIZ - nebol), ale tú sme po čase opustili, pretože čítaná pasáž bola na náš vkus príliš emoidná. :P Nohy nás zaviedli na premietanie anime Hell Girl. Miestnosť bola priam preľudnená. Asi zaslúžene. Aj keď som cez tú masu hláv nevidela titulky, na pochopenie vystačil aj obraz. Tak už aj ja konečne viem, kto je Dívka z Pekla. :)

Po tomto sme sa silno tešili na premietanie AMV, ale bohužiaľ, prišli do toho technické problémy s reproduktormi a museli sme hľadať alternatívu vyplnenia diery v programe. Väčšina z nás sa opäť uchýlila k Brlohu, ja som ale mala nutkavú chuť trošku sa prejsť. Aj som sa prešla, ha! :P Ďalšou zastávkou bol Otvárací ceremoniál. Stále ľutujem, že sme neostali aj na divadle, ktoré po ňom nasledovalo. Každý si ho pochvaľoval. :( Hľadali sme prednášku o bojových umeniach, ale na tú sme nedošli, pretože sa zrejme ani nekonala. Niekoľkokrát sme prišli nazrieť do jednej miestnosti, kde sme predtým sedeli. Neviem síce, kde sme sa to ocitli, ale v poriadku, chceli sme ostať. Dokonca aj po upozornení prednášajúceho, že máme „poslednú šancu zdrhnúť“. :)) Zdrhli sme, až keď sme začuli, že sa bude diskutovať a to o niečom, čo ani jeden z nás nepoznal. Tak ale mala tam byť.. No koľkokrát sme sa tam došli pozrieť, prebiehala prednáška o tom niečom, z čoho sme predtým zdrhli. V snahe zabaviť sa nás nohy vodili kade-tade, až sme sa zakempili na poli stolových hier a fixou sme hyzdili náš krásny, farebný, pomerne neužitočný program. :) Keď sa schyľovalo k pol jedenástej, vybrali sme sa na zraz k šatniam, kde sme sa opäť spojili s Akiko a odkiaľ nás (skupinu asi 30 záujemcov o ubytovanie) mal vyzdvihnúť jeden milý pán a zaviesť k CVČku. Škoda, že tak skoro. Ale nevadí, veď hodina a pol hore-dolu..

Po príchode na miesto odpočinku sme boli oboznámení s pravidlami a snažili sme sa vyriešiť priestor. Nakoniec sa nám podarilo všetkým zaľahnúť a drvivá väčšina skôr či neskôr zaspala. Alucardovi som však spať nedovolila (a ani nechcel, však? :P), veď trebalo ešte veeeľa kecať. Okolo tretej ráno, keď mesiac prešiel poza všetky mriežky na okne, sme sa rozhodli trošku si pospať.

Prišlo nové ráno a s ním ďalší krásny deň. Z neznámych príčin sme sa takmer všetci zobudili už pred siedmou a čakali približne hodinu, kým si po nás prišiel pán organizátor. :) V čase čakania na otvorenie ďalšieho dňa AS nám napadlo navštíviť Billu poblíž miesta diania. Cieľom bolo nájsť čosi na zjedenie a špeciálne ja som mala za úlohu zohnať kamoške melónovú Milku (Mulku ®©™ :D Alu ;D), ktorú ako jedinú zo štyroch elementov novej limitovanej edície na východe nemáme. Lol.. Nemali. Tak sme si kúpili aspoň čosi málo na zahryznutie. Cestou tam sme našli jednu reštiku alebo čo to bolo, kam sme sa neskôr s Alucardom išli napapať. (Mňam mňam pizza.:)

Tentoraz sme sa v návale ďalších návštevníkov dostali dnu pomerne včas (to bolo potešujúce:) a zamierili sme, už bez Akiko, ktorá sa zas združila s Mery, už ani netuším kam. V pláne mám zaznačenú prednášku Začiatky SciFi, ale nepamätám si, že by sme tam boli. (Boli sme?:) Nie nie, tam bola tuším prednáška o Falloute. Fallout 3 a svet Fallout. Tak toto bol riadny nářez. Proste bez slov, úplne zhypnotizovaná prednášajúcim, veľmi kvalitne a hlavne vtipne spracoval svoju tému a za to mu patrí všetká moja česť. Stále nadšená. :) Keď sa to niečo skončilo, namierili sme si to na film, resp. stred filmu, Cesta do stredu Zeme. Pekne som si ho pripomenula a Alucard sa ulakomil na fosforeskujúce lietajúce vyhynuté zvieratko. :) Keďže bolo čosi okolo obeda, išli sme sa napapať. To sme ešte nevedeli, že sa prednáška Ako vzniká LEVEL presunula na samý obed. Pôvodne mala byť o 16:00 hod. Fail.. -_- Šťastní z konečne plnohodnotne plných žalúdkov sme sa vrátili do budovy a združili sa s Marwinom a spol., ktorých sme stretli a kus sa s nimi pomotali aj deň predtým. Zakotvili sme na nejakú chvíľu pri konzolkách. :) Keďže Karaoke nebolo, išli sme na akúsi prednášku o historkách z Japonska. Neviem presne. Prišli sme tam v čase, keď bola prednáška v plnom prúde a aby sme nebehali popred plátno, sadli sme si kdesi na kraj. Bohužiaľ, nevideli sme do zákruty a preto sme nevideli fotky fascinujúcich drevených equipmentov. (Minimálne mňa to celkom slušne zarmútilo. T_T ) Neskôr sme sa odhodlali upozorniť na seba a prešli sme sa po miestnosti na voľné sedadla kdesi na druhej strane miestnosti v nádeji, že ešte čosi zahliadneme. Nevyšlo. O pár sekúnd po usadení prednáška skončila. Vyčkali sme teda na Anime Kvíz, kde sme si dokázali, že stále máme nejaké medzery. Najmä ja, keď som to už po prvej otázke vzdala. Ostatní sa statočne držali až do konca, rispekt. :P Z kvízu sme sa dostavili pozrieť Kung-Fu Pandu (ale ani tú sme nestihli od úplného začiatku). Celá obrovská sála bola kompletne zaplnená a jediné voľné miesta boli na zemi. Tak sme si tam hačli a hľadeli. Keď skončil film, nastal krátky moment radosti z pocitu uvoľnenia nejakých miest priamo pod pódiom. Žiaľ, sadli sme si do druhého radu a ten bol pre cosplayistov. Vyhnali nás odtamadiaľ. Opäť sme sa ocitli v uličke, ale nebolo to najhoršie, výhľad bol fajn. :) Tak teda, začal Cosplay. Akože rehot, moderátor a rozhodcovia to celé perfektne zabíjali. :D Konečne čosi vyšlo na 100%. :D Na výsledkoch sme sa už nezúčastnili. Niektoré kostýmy boli fakt namakané, ale Narutardov bolo stále dosť. Už by z toho mohli vyrásť.. Nuž ale, po úžasnom Cosplay-i nás boty zaniesli ku konzolám a potom na prednášku Cauldronu. Nebolo to zlé, zase boli moje obzory rozšírené. Avšak aj na priek tomu som si spravila cestu na toaletu, na ktorej sa tvorila poriadne dlha šóra. A tam som sa znenazdajky ocitla priamo za Tirou. Akože bojím bojím, jak sa prihovoriť? Mám sa vôbec prihovoriť? Nedokázala som to, tak som sa tvárila, že nie som.. :) Nejako sa mi podarilo vrátiť na prednášku Cauldronu a čakali sme na vytúžený WoW. Dočkali sme sa. Dokonca sa nám podarilo chytiť dobré miesta, pretože mnoho ľudí odišlo. Prednáška ma však nijak výrazne neobohatila, ľutujem. Niekto z chalanov mal vnuknutie ísť sa pozrieť na šialenstvo menom Jojo's bizarre adventure. :D Lol.. opäť no comment, proste šialenstvo (*wryyyyyyyy*). Na tú dobehol aj Void (šťastlivec). :D Našu slávnu púť na AnimeShow sme uzavreli Japonskou animáciou, prezentovanou ozajstným Japoncom. Celá bola po anglicky, takže sme mali celkom zaujímavý kurz angličtiny. :) Asi sme sa tvárili znudene, ale v skutočnosti to nebolo taaak. Ozaj ho obdivujem, celú hodinu prednášať v angličtine.. Macher. :) Nuž a týmto sa to celé skončilo. Potom nás Marwin prichýlil k sebe na intrák, za čo som mu nesmierne vďačná. :)

V konečnom dôsledku to bola veľmi vydarená akcia a tých pár závad (ktoré snáď o rok nevzniknú:) je odpustiteľných. Takže jednoznačne o rok zas. ;)



Prístupov 3835
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
AnimeShow 2009
[ 18.3.2009] (príspevkov 2)
Wallpapers
[ 25.6.2007] (príspevkov 0)
Fantázia bez hraníc...
[ 8.8.2006] (príspevkov 6)
obrázky
[ 6.6.2006] (príspevkov 15)